Handlettering voor kinderen

Handlettering voor volwassen is ongekend populair. Het is even tijd voor jezelf, het gevoel van pen en papier en je creativiteit stimuleren. Het is een bezigheid waar we door de dagelijkse dingen en de ontwikkelingen van technologie soms mijlen ver van verwijderd lijken. We rennen van afspraak naar afspraak, we schrijven nauwelijks meer en we worden overspoelt met informatie. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen. Het leren schrijven, werken zonder afleiding en de creatieve ontwikkeling van een kind zijn essentieel maar lijken vandaag de dag ook grote uitdagingen. Handlettering is voor kinderen een perfecte bezigheid om de schrijfvaardigheid, de fijne motoriek, de concentratie en de creativiteit (van kinderen) te stimuleren. 

handletteren lisse workshop handlettering voor kinderen

Wat wij Lettertantes kinderen graag willen leren

Woorden zijn zo mooi. Het zijn letters die samen een woord vormen en daarmee een betekenis geven aan een moment, een gevoel of allerlei dagelijkse dingen. Meraki is zo’n woord. Een Grieks woord wat wij in onze taal niet kennen en wat je ook niet kunt vertalen. Het betekent het gevoel, de liefde en creativiteit die jij ergens in stopt. Iets wat jij stopt in de dingen die jij doet. Jouw enthousiasme, de strepen die jij zet met jouw pen, de woorden die jij maakt, dat is iets wat alleen jij zo kan doen. In dit boek staan allemaal voorbeelden, opdrachten en inspiratie om jou te helpen bij het maken van jouw mooiste letters, tekeningen en alles wat jij kan bedenken en met pen op papier zet. Dus pak je potlood en pen en ga aan de slag zoals alleen jij dat kan. Alles wat je maakt is goed, alles wat je maakt is mooi. Want jij hebt het gemaakt met jouw “Meraki”. Handletteren is ook voor jou en ook jij kan dit leren. Volg de stappen en wees trots op wat je maakt. Teken de letters en maak er een feest van, een letterfeestje.

handletteren lisse workshop handlettering voor kinderen

Ieder kind kan beginnen met handletteren

Om leesbaar te kunnen schrijven leren kinderen op school hoe je nette letters maakt. Dit zijn de basisletters. Niet iedereen leert dezelfde letters. Je leert het blokschrift of je leert het schrijfschrift. Je leert dus los of aan elkaar schrijven. Op welke manier je hebt leren schrijven is voor handletteren niet belangrijk. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het schrijven van letters en dat de letters leesbaar zijn. Handlettering kan kinderen helpen om mooier te leren schrijven omdat je veel oefent met het maken van letters en meer tijd besteedt aan een letter. Het is immers geen wedstrijd en het hoeft niet op tijd af. 

Boek en workshops over handlettering

Om meer kinderen enthousiast te maken voor handletteren maakten de Lettertantes, in samenwerking met Rebo Publishers, een boek voor kinderen. Met dit boek leren kinderen de basis van handlettering zodat zij zelf bijzondere letters maken en een eigen stijl ontdekken. Naast het boek organiseren we ook regelmatig workshops speciaal voor kinderen en is het mogelijk om de workshop te boeken voor kinderpartijtjes. 

 

Wil je meer informatie over de workshop handlettering voor kinderen? Neem dan contact met ons op via de website of stuur een e-mail naar info@delettertantes.nl 

handletteren lisse workshop handlettering voor kinderen