Een Bullet Journal is jouw creatieve dagboek

Is het een agenda, een to-do-lijst of een dagboek? Het kan zijn wat jij wilt dat het is. Het lijkt op een combinatie van een agenda en een notitieboekje, maar het is zó veel meer. Zo kan je je dagelijkse activiteiten bijhouden, tekening in maken, handletteren en plannen maar kan je ook lange-termijn doelen opschrijven en je gevoelens/emoties van je afschrijven. Het is dus een combinatie van het bovenstaande, en het geeft perfect weer wie je bent en waar je staat in het leven.

workshop bullet journaling monthly spread

Wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal is het perfecte systeem om jouw afspraken, taken, plannen, to-do lijstjes etc. op één plek te verzamelen. En je hebt geen WiFi nodig. Tegenwoordig gebruiken we vooral onze telefoon om deze informatie bij te houden. Alleen wat is er nou fijner dat pen en papier. Bovendien, wanneer je taken en doelen op papier schrijft geeft dat niet alleen ruimte in je hoofd maar is de kans ook groter dat je ze succes afrond. 

 

Het systeem is razend populair en wordt ook wel ‘Het analoge systeem van het digitale tijdperk‘ genoemd. Het leuke van een Bullet Journal is, dat je deze naar eigen wens kunt aanpassen en invullen. Én het is echt niet alleen geschikt voor vrouwen. Ook voor de mannen is dit een uitstekende manier om taken bij te houden en ideeën te verzamelen. Mannen kiezen wellicht eerder voor een simpel en strak design. Zolang het maar voor je werkt. Vrouwen gaan lekker creatief aan de slag gaan met washi-tape, plaatjes en kleurtjes. Beide is geslaagd, zolang je jouw doel maar bereikt.

 

Gun je jezelf meer tijd voor creativiteit? Of juist één plek creëren voor al je to-do-lijstjes? Wil je doelen stellen en de voortgang bijhouden? Of wil je al je creatieve uitspattingen in een prachtig dagboek verzamelen? Een Bullet Journal is zo veelzijdig als jij hem zelf maakt.  

start met een bullet journal workshop

Wie bedacht de bullet journal?

Ontdekker van de BuJo is de Amerikaanse productdesigner Ryder Carroll. Hij bedacht het systeem en noemde het Bullet Journal. Bullet omdat hij met zogenaamde ‘bullets’ werkt (aandachtspunten) en omdat het essentieel is dat taken kort en krachtig worden opgeschreven en het proces niet te veel tijd in beslag neemt. Inmiddels is het een wereldwijde hit en worden creatieve lijstjes, planningen en "monthly spreads" uitgebreid gedeeld op sociale media. Al die versieringen, mooie letters en tekeningen zijn geen verplichting voor een geslaagde BuJo maar wel een toffe manier om jouw creativiteit, ideeën en lijstjes te bundelen. 

Start met jouw creatieve dagboek

workshop bullet journal studio mus

In de workshop Bullet Journaling leggen we de basisbeginselen van de Bullet Journal (BuJo) uit. We vertellen je wat je nodig hebt en welke valkuilen je tegen gaat komen.  We laten zien hoe je aan de slag gaat en inspireren je met voorbeelden. Aan de hand van opdrachtjes en het maken van een mindmap bepalen we hoe jij jouw BuJo gaat indelen en waar je hem voor gaat gebruiken. Er is vervolgens ruim de tijd om aan de slag te gaan. Wij verzorgen pennen, papier, washi tapes, sjablonen en nog veel meer. Binnen de groep is er 1-op-1 begeleiding.  

 

Handig om te weten is dat wij in de workshop werken met een Bullet Journal van Studio Mus. Deze hebben mooi stevig papier, zijn prachtig gebonden en er zijn covers in verschillende designs. Je bent niet verplicht om via ons een Bullet Journal aan te schaffen en maar voor het volgen van de workshop heb je wel je eigen Bullet Journal nodig.