Workshop Handlettering bij de Lettertantes

Een workshop Handlettering? Dat klinkt gezellig en creatief. Maar wat is Handlettering eigenlijk? Wat kan ik van een workshop bij de Lettertantes verwachten en ben ik hier wel geschikt voor? Om je meer inzicht te geven hoe zo'n workshop bij de Lettertantes er uitziet gaan we je meenemen in deze blog  en gaan we jou alles over onze workshop Handlettering vertellen.

Creatief, gezellig en vooral ontspannen

Waar we absoluut mee moeten beginnen is dat de workshop Handlettering jou ontspanning, inspiratie en waarschijnlijk een (lichte) verslaving op gaat leveren. Het is gewoon een klein feestje waar je jezelf, collega's, vrienden en familie voor kunt uitnodigen. De workshop vindt plaats op een gezellige locatie en wij maken deze locatie extra inspirerend door de ruimte om te toveren met veel voorbeelden. 

Beginnen bij de basis

We starten de workshop met een stukje theorie: wat is handlettering, hoe zijn de letters opgebouwd en zijn er regels aan verbonden? De meest gestelde vraag: 'Kan ik dit allemaal wel?' Daar kunnen wij jou gelijk al antwoord op geven. JA! Jij kan dit ook! Iedereen heeft op school leren schrijven en daar gaan wij in de workshop een stukje uitbreiding aan geven.

 

Je leert vanuit de 3 basisletters: schoolschrift, blokschrift en blokletters variaties toe te passen waardoor je een grote variatie aan letters creëert. Het belangrijkste is dat je hierdoor inzicht krijgt hoe de verschillende letters in een alfabet zijn opgebouwd. Je hebt na dit stukje theorie de tijd om te oefenen. Je speelt o.a. met lussen, rondingen, hoogteverschillen, breedtes en diktes van lijnen en letters. Gebruik je eigen creativiteit maar laat je ook inspireren door andere deelnemers. Samen kom je tot nog meer fantastische creaties.

 

Nu je het maken van verschillende letters en alfabetten hebt geoefend is het tijd om te leren hoe een quote of tekst is opgebouwd. Wij gaan je in dit tweede stukje theorie alles vertellen over vlakverdeling, tekstverdeling en opbouw van een quote. We behandelen het gebruik van banners, doodles (kleine illustraties) en laten zien wat het effect hiervan is op het ontwerp.

Workshop Handlettering bij Lettertantes in Lisse

Zelf aan de slag

Genoeg uitleg om nu een ontwerp te gaan maken met een gekozen woord of tekst. Je gaat aan de slag met papier, potlood, gum, vlakverdeling en letters. Uiteraard is er tijd en ruimte om vragen te stellen en inspiratie bij elkaar op te doen. Wanneer je tevreden bent over jouw ontwerp ga je deze uitwerken op een mini-poster. De potloodlijnen worden overgetrokken met een zwarte fineliner. Je zult zien dat het ontwerp nu nog mooier en sprekend wordt. Het contrast is nu namelijk nog groter door het gebruik van zwarte fineliner op wit papier.

De mini-poster neem je natuurlijk na afloop van de workshop mee naar huis! Hang hem met stukjes washi-tape op, klem hem op een clipboard of lijst hem in.  Je hebt dit ontwerp zelf gemaakt, wees er trots op en deel dit met anderen!

Kom ook naar de leukste workshop van de Bollenstreek!

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een workshop Handlettering volgen bij de Lettertantes? We geven op diverse locaties in de Bollenstreek workshop zoals in Lisse, Lisserbroek en Nieuw Vennep. Daarnaast is het ook mogelijk om een workshop te organiseren op een locatie die jij uitkiest. Bijvoorbeeld bij jou thuis of op je werk samen met collega's. Kijk bij workshops voor het actuele aanbod of ga direct naar de ticketshop om jouw plek in de volgende workshop te reserveren.

Workshop Handlettering bij Lettertantes in Lisse